Jager Assurantiën te Westerhaar en Vriezenveen
"Het leven gaat om geven en ontvangen"
Erik Jager
Erik Jager, Jager Assurantiën: “De financiële sector leeft in angst of de kosten niet te hoog zijn.
Maar waar gaat het in het leven nu werkelijk om? Om geven en ontvangen. Om te ontvangen, moet je eerst geven. Wij zijn er niet op uit om zoveel mogelijk winst te maken. Mensen zijn daar verbaasd over. Zegt de notaris: ‘Waarom kom je met de klant mee bij het passeren van zijn hypotheek? Jij hebt je werk als adviseur toch al gedaan?’ Maar voor de klant is de aankoop van een huis een gelukzalig moment. Daar feliciteren wij hem mee. Met een taart met daarop een foto van ons.
Wij vinden dat niet alles in het leven om geld hoeft te draaien. Kinderen, volwassenen, winkels, kerken, kunnen hun kleingeld bij ons afstorten in een grote geldtelmachine. Dit geld wordt gestort op hun eigen particuliere of zakelijke rekening. Van het kleingeld maken wij geldrolletjes vanaf 0,01 eurocent tot en met twee euro. Deze rolletjes kunnen winkels of kerken gratis bij ons ophalen, ook al zijn ze geen klant. Het is vrijblijvend van twee kanten, Wij hebben geen leveringsverplichting, ze kunnen hier gratis gebruik van maken. Dit is een manier om mensen binnen te krijgen in onze bank in plaats van met een advertentie in de lokale krant.
“Een van de belangrijkste taken van de banken is het verzorgen van het betalingsverkeer. Maar probeer jij je geldzaken nog maar eens te regelen zonder computer! Wij hebben de ‘kamerfunctie’ hersteld; wij gaan langs bij mensen in het verzorgingshuis en helpen ze met hun financiën. We hebben er mede voor gezorgd dat er hier vlakbij in Sibculo een geldautomaat is teruggekomen. Eind september hebben we voor de presentatie van onze nieuwe huisstijl een Open Dag georganiseerd in onze beide vestigingen. Onze relaties hebben we voor die gelegenheid uitgenodigd deel te nemen aan een wandeltocht van Westerhaar naar Vriezenveen en vice versa. Voor iedere deelnemer doneerden wij vijf euro aan een lokaal goed doel.”
De betrokkenheid van Jager Assurantiën houdt niet op bij de gemeentegrenzen. Jager richtte in 2003 de Stichting Gichon op. Gichon betekent ‘bron die nooit opdroogt’. En dat is wat de stichting wil zijn voor door de Tsjernobyl-ramp getroffen kinderen in Wit-Rusland.
Na een jaar sabbatical besloot Jager zelf geen hypotheekadviezen meer te geven. “Ik werd zozeer door afspraken geleefd dat ik aan leidinggeven en bedenken van nieuwe ideeën niet toekwam. Wij blijven doorgaan met teruggeven aan de maatschappij vanuit het geloof dat houding en gedrag niet in mooie woorden zijn te vatten. Vanuit houding ontstaat nieuwsgierigheid en dan ontstaat er dialoog. Wij nemen graag deel aan die dialoog!”