Assurantiekantoor de Ruijter te Brunssum
Service wordt bij ons met een hoofdletter "S" geschreven
Edwin de Ruijter
Edwin de Ruijter, Assurantiekantoor de Ruijter: “Het is geen toeval dat wij zoveel totaal relaties hebben".
Het ontstaan van ons kantoor hebben we te danken aan het vertrouwen dat mijn vader wist te winnen bij de mensen met wie hij speelde in de fanfare. Mijn vader, die nog steeds meewerkt in de zaak juist ook omdat hij voor de klanten het vertrouwde gezicht is, was directeur van het kantoor van de Nederlandse Credietbank in Brunssum. Een belangrijke doelgroep waren de militairen van de het NAVO-Hoofdkwartier dat in 1969 werd opgericht op het terrein van de inmiddels verlaten Staatsmijn Hendrik in onze plaats. Nadat Chase Manhattan Bank het voor het zeggen kreeg bij de NCB, veranderden de omstandigheden en besloot mijn vader voor zichzelf te beginnen. Hij is enkele jaren lang, dag in dag uit, in touw geweest om het vertrouwen van klanten te winnen, om te beginnen dus bij de fanfare. En nog steeds zeggen mensen niet dat ze verzekerd zijn bij Assurantiekantoor de Ruijter, maar bij Jan.
Uit de tijd van de mijnbouw waren de mensen hier gewend om “ontzorgd” te worden; zaken werden voor hen geregeld. Om die reden wordt Service bij ons geschreven met de hoofdletter “S”. We hebben ook vanaf het begin ingezet op het hele terrein van financiële dienstverlening, later aangevuld met makelaardij onroerend goed in samenwerking met een partner. Het is ook bepaald geen toeval dat wij zoveel totaalrelaties hebben.
Onze grote mate van dienstverlening legt bij ons de lat hoger. In gesprek met mogelijk nieuwe collega’s zeggen wij: wij hebben geen medewerkers, wij hebben mede-ondernemers. Zij moeten in dezelfde mate bereid zijn klanten te servicen en te ontzorgen. De ochtend na het extreme weer van 23 juni j.l. ben ik in de auto gestapt en spontaan bij klanten langsgegaan aan de hand van hun Facebook-foto’s en – filmpjes over wateroverlast. Wij staan dus echt heel dicht op de klant.
Wij zijn ook betrokken bij het wel en wee van de gemeenschap. Mijn vader is een enorme verenigingsman. We zijn voelen ons heel erg verbonden met het lokale verenigingsleven. Zelf ben ik momenteel voorzitter van de Rotary Club Brunssum Onderbanken. Met deze club hebben we in Brunssum bijvoorbeeld een cultuurmarkt georganiseerd. Met ons kantoor dragen we bij aan onder andere het vierjaarlijkse folklorefestival in Brunssum, goed voor 150.000 bezoekers. We sponsoren graag de Limburgse cultuur, waaronder ook carnaval.
We hebben wel een duidelijk sponsorbeleid. Je kunt je portemonnee op straat leggen zodat iedereen er iets uit kan halen. Dat heeft niet zoveel zin. Wij sponsoren vier speeltuinen, waarmee we iets structureels doen voor de jeugd. Voor de ouderen sponsoren wij de wijkbelbus. Daarnaast mag iedere vereniging aankloppen als ze een jubileum hebben. Zo komt iedereen een keer aan de beurt!